Over de praktijk

Het verhaal van Dental Oris

Wij zijn Hardin en Maria, de oprichters van Dental Oris en daarnaast ook broer en zus. Onze droom om samen een tandartspraktijk te openen, ontstond zo’n acht jaar geleden. Sinds toen hebben we hiernaartoe gewerkt en in 2020 hebben we die droom waargemaakt met de opening van Dental Oris Amsterdam.

Hoe het allemaal begon?

De interesse in het vak groeide vooral door onze eigen ervaringen met de tandarts. Wij hadden namelijk, net als veel mensen, angst voor de tandarts. We gingen altijd wel voor een periodieke controle, maar als de tandarts of mondhygiënist de afspraak verzette, waren we daar stiekem blij mee. Maar over de jaren hebben we die angst overwonnen. Hoe? Door vertrouwen op te bouwen met een behandelaar en stapsgewijs te zien hoe de behandelingen uitgevoerd worden. Dit wilden wij ook voor anderen kunnen doen.
Later viel ons op dat veel mensen met een slecht gebit hier weinig of niets aan doen. Naast angst, zijn onze drukke levens daar vaak de reden voor. In de drukte en stress vergeten we ons gebit, wat tot veel problemen kan leiden op latere leeftijd. Dat is precies wat we willen voorkomen want een gezond gebit is erg belangrijk voor de algehele gezondheid en kan zelfs bijdragen aan een langere levensduur. Wij geloven dan ook in ‘voorkomen is beter dan genezen’ en daarom is preventieve mondzorg een prioriteit binnen de praktijk.

Wij willen jou niet een glimlach geven waar je trots op bent, maar je ook het zelfvertrouwen (terug) geven om je gebit zelf goed te verzorgen. Daarnaast willen mensen met angst helpen dit te overwinnen hoe wij ook geholpen zijn. Naar de tandarts of mondhygiënist gaan, hoeft helemaal niet zo erg te zijn en die ervaring willen wij met jou delen!

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.