BEhandelingen

Periodieke controle

Een gezond gebit en stralende lach zijn belangrijk voor je algehele gezondheid en voor je zelfvertrouwen. Daarom doen we er bij Dental Oris alles aan om je mond gezond te maken én te houden!
Een gezond gebit en stralende lach zijn belangrijk voor je algehele gezondheid en voor je zelfvertrouwen. Daarom doen we er bij Dental Oris alles aan om je mond gezond te maken én te houden!

De ophoping van plak en tandsteen kan voor veel gebitsproblemen zorgen zoals gaatjes, ontstoken tandvlees of een slechte adem. Om dit te voorkomen raden wij aan om minstens twee keer per jaar langs te komen voor een controle. Zo kunnen we de mondgezondheid op peil houden en eventuele problemen op tijd ontdekken

Wat kun je verwachten?

Preventieve zorg staat bij ons in de praktijk voorop, daarom bestaat een controle uit twee delen; een controle door de tandarts en een gebitsreiniging door de mondhygiëniste.

Allereerst onderzoekt de tandarts alle tanden, kiezen en het tandvlees. Hij controleert de staat van je gebit en checkt of je misschien gaatjes hebt. Als er kleine problemen zijn, kunnen deze meestal meteen verholpen worden. Mochten er complexere behandelingen nodig zijn, dan wordt er een nieuwe afspraak gemaakt.

Daarna wordt je gebit intensief gereinigd door de mondhygiëniste. Zij verwijdert tandplak, tandsteen en aanslag. Na de reiniging krijg je ook tips en instructies om je gebit thuis zo goed mogelijk te verzorgen. Want hoe beter je dit zelf bijhoudt, des te makkelijker de volgende controle zal zijn!
Lees hier meer over hoe wij een eerste bezoek aanpakken.
← Terug naar Behandelingen

Tevreden klanten

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen

 • Hoelang duurt een controleafspraak?

  Voor een periodieke controle bestaat geen vaste tijdsduur. Zoals hierboven beschreven, variëren de duur en de kosten van de behandeling.

 • Wat houdt preventieve voorlichting en instructie in?

  Dit zijn bijvoorbeeld poetsinstructies, voedingsadviezen en uitleg over hoe je zelf het beste kunt reinigen tussen je tanden en kiezen.

 • Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

  Je hebt in principe nergens last van na een controlebehandeling. Wel kan het gebit gevoelig zijn na een reiniging. Je kunt gewoon eten en drinken en tandenpoetsen na de behandeling.

 • Hoe vaak moet ik voor een controle komen?

  Door regelmatige controle is de kans op (grotere) problemen veel kleiner, daarom raden we aan om minimaal één keer per jaar een afspraak te maken voor controle en reiniging.

 • Wordt de tandartscontrole vergoed door de verzekering?

  Dit verschilt per zorgverzekering. Check hiervoor de voorwaarden van je eigen zorgverzekering. Over het algemeen geldt dat de kosten voor de controle voor kinderen tot 18 jaar gedekt wordt door de basisverzekering.

 • De tandarts wil mijn verstandskiezen trekken, terwijl ik geen klachten heb. Waarom is dat?

  Bij veel mensen is niet altijd voldoende plaats voor verstandskiezen. Als de verstandskiezen dan toch doorkomen, is de kans groot dat ze in de toekomst wel klachten gaan veroorzaken. In dat geval is het beter je verstandskiezen preventief te laten verwijderen.

 • Een verstandskies is niet doorgekomen en ligt nog in mijn kaak. Moet hij verwijderd worden?

  Verstandkiezen die niet volledig doorkomen, kunnen problemen opleveren, zoals cariës of tandvleesontstekingen. Daarnaast kan er soms een cyste of tumor rond de verstandskies ontstaan. Om deze redenen maakt je tandarts regelmatig een röntgenfoto om te bekijken hoe het ervoor staat met je verstandskies(zen). Indien nodig verwijdert je tandarts de verstandskies preventief.

   

 • Geeft een tandarts altijd een verdoving?

  Een tandarts geeft een verdoving als de kans aanwezig is dat een behandeling pijn zal doen. Je kunt altijd om een verdoving vragen.

 • Ik heb nog steeds een verdoofd gevoel in mijn mond. Wanneer gaat dat over?

  Een verdoving is meestal na één tot enkele uren uitgewerkt. Is dit niet het geval neem dan contact op met je tandarts.

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.