BEhandelingen

Airflow

Snel, grondig én pijnloos schone tanden, wie wil dat niet? Dit kan met een Airflow behandeling. De Airflow is een nieuwe manier van gebitsreiniging waarbij je tanden grondig, snel én pijnloos worden schoongemaakt.

Wat kun je verwachten?

De Airflow® maakt gebruik van warm water, speciaal ultrafijn poeder en luchtdruk om alle aanslag, tandplak en tandsteen (biofilm) te verwijderen. Zowel het tandoppervlak als de moeilijk bereikbare plekjes en het tandvlees worden schoongespoeld. Daarbij polijst het je tanden ook zacht en maakt het ze witter. Tijdens de hele behandeling hoeft niet één instrument direct in contact te komen met je tanden of tandvlees en is de kans op schade dus heel klein. Dit maakt het ook erg geschikt voor patiënten met implantaten.

Voordelen:

 • Effectievere reiniging dan andere traditionele methodes
 • Pijnloos
 • Geschikt voor elke patiënt
 • Bereikt makkelijk alle plekken in de mond

Vooral voor onderstaande gevallen biedt de Airflow® behandeling een uitkomst:

 • Angstige patiënten
 • Bij gevoelige tanden/tandhalzen/tandvlees
 • Kinderen
 • Bij implantaten
 • Bij beugels

← Terug naar Behandelingen

Tevreden Patienten

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen

 • Wordt een AirFlow Behandeling vergoedt door de verzekeraar?

  Als je een aanvullende verzekering hebt waar mondhygiëne vergoedt wordt, dan wordt een AirFlow Behandeling ook vergoedt. 

  De AirFlow behandeling wordt gezien als een mondhygiëne behandeling. 

 • Is een AirFlow Behandeling pijnloos?

  Een AirFlow Behandeling bij Dental Oris is altijd pijnloos! 

 • Wat is een poederstraler?

  Airpolisher wordt hij ook wel genoemd, de poederstraler en dit is een techniek om gebit mee te reinigen. 

  De combinatie van lucht onder hoge druk met water en een speciaal poeder maakt het een snelle efficiënte techniek om tandaanslag en tandplak van de tanden te reinigen.

  Ik vergelijk het vaak met een hoge druk reiniger voor het schoonmaken van het terras. 

  De combinatie van deze drie haalt het meest lastige vuil met gemak van de tanden af. 

  Bijkomend voordeel is dat het zo goed als helemaal pijnloos is.

  In het begin kan het water iets koud zijn wat het misschien wat gevoelig maakt bij mensen met blootliggende tandhalzen, maar wanneer het water lauw wordt zal je er geen hinder van ondervinden.

  Het vuil kan je met dit apparaat veel sneller en gemakkelijker verwijderen dan met bijvoorbeeld een polijstcupje of handinstrument. Het komt moeiteloos in de meest nauwe ruimtes wat het zo’n fantastisch apparaat maakt.

  De kleinste groefjes, over verkleurde oude vullingen het wordt allemaal vlekkeloos schoon!

  Het profylaxepoeder wat in de poederstralers gaat kan van verschillende stoffen gemaakt zijn.

  Bekende stoffen die hiervoor worden gebruikt zijn Sodium Bicarbonaat (zuiveringszout), Glycine poeder en Erytritolpoeder.

  Voor ieder doel is er een ander poeder, zo is Glycine moleculen poeder veel beter geschikt voor de zachte weefsels in de mond en kan je het ook gebruiken onder het tandvlees om te reinigen bij tandvleesproblemen of ontsteking van weefsel rondom gebitsimplantaten.

  Sodium Bicarbonaat is verkrijgbaar in diverse korrelgroottes en is vaak geschikter voor de lastiger te verwijderen aanslag en verkleuring op de tanden.

 • Waarvoor gebruik je een poederstraler?

  Voor de verwijdering van aanslag, biofilm, sterke verkleuring en het beginstadium van tandsteen gebruik je met name een poederstraler.

  Veel mensen krijgen snel last van verkleuring door roken, hoge inname van koffie en rode wijn.

  Met poetsen alleen krijg je deze verkleuring vaak niet meer weg en ook tijdens de gebitsreiniging bij de tandarts en mondhygienist is het met instrumenteren of polijsten lastig te verwijderen.

  In dit soort situaties kan je goed kiezen voor de behandeling met een poederstraler omdat dit in combinatie met polijsten zeer effectief is gebleken.

  Inmiddels zijn er heel wat jaren verstreken en zijn er ook meerdere poeders ontwikkeld voor de poederstralers.

  Waar ik in het begin alleen uit 1 soort poeder kon kiezen is de keuze nu inmiddels heel groot.

  Vaak zijn aan de poeders ook nog lekkere smaakjes toegevoegd zodat het reinigen hiermee ook nog eens prettig en aangenaam wordt.

  Zo werk ik graag met de Sodium bicarbonaat in de smaak Lemon. Maar je hebt ook mintsmaak, kersen, cola en fruitsmaak.

  Maar omdat de korrelgroottes door de jaren enorm zijn door ontwikkeld, hoe kleiner , hoe ronder , hoe zachter voor de mond en er ook andere soorten stoffen zijn bijgekomen is de poederstraler ook te gebruiken voor andere doeleinden.

  Denk hierbij aan het behandelen bij tandvleesproblemen, de diepe ruimtes onder het tandvlees worden met een speciaal opzetstukje helemaal schoon gereinigd. Maar ook de randjes bij het tandvlees zijn nu gemakkelijk te stralen terwijl je deze vroeger absoluut niet mocht aanraken omdat het anders wondjes zou veroorzaken.

  Bij mensen met een slotjesbeugel, lastig kroon en brugwerk, facings, en cariës kan er nu ook behandeld worden met de poederstralers.

 • Wat vinden patiënten van de poederstralers?

  Wat mijn ervaring is bij de patiënten in onze praktijk is dat eigenlijk de meeste mensen ontzettend blij worden van het resultaat. Tanden glimmen meer, lijken een stuk gladder en witter dan met alleen polijsten.

  Ook hebben veel mensen het idee dat het veel langer duurt voordat hun tandsteen en aanslag weer terug komt.

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.